Inspirasjon

Slik gjør du hesten klar for sommeren!

Det er det samme hvert år: Vi lurer på hvordan både vi og hestene best mulig skal komme oss gjennom sommeren med minst mulig irriterende insektsbitt, og vi gleder oss til et generelt roligere tempo hvor enten dagbeite eller fullt sommerbeite står i fokus. Her er våre beste sommertips!

Forebyggende produkter

En god fluespray er et absolutt «must-have», og her gjelder det å prøve seg litt frem. Det finnes mange ulike varianter, og det er ikke gitt at den som fungerer optimalt på hesten i naboboksen er den beste for din hest. Noen hester er mer plaget av bitt enn andre. I tillegg kan et fluedekken og en fluemaske med god passform kan gjøre underverker.

Horseware Amigo Bug Buster gir heldekkende beskyttelse gjennom sommeren.

Pleiende hjelp

Insektsbitt og stikk er plagsomt, og nesten umulig å beskytte seg helt for. Det hører med å få noen stikk i løpet av en sommersesong, både for hester og mennesker. Stikkene klør og irriterer, og kan samtidig begynne å væske litt. En desinfiserende salve eller krem som dekker sårene og forhindrer infeksjon, samt at fluene spiser på sårene, er et lindrende tips. Kombiner dem med kløstillende produkter – insektbitt er like irriterende for våre firebeinte venner som for oss.

Noen ganger i løpet av sesongen anbefaler vi også å vaske hesten med klødempende sjampo. Det finnes også urtebaserte tilskudd med god effekt som demper kløe. Når sommersolen steker er det også viktig å ikke glemme at hester også kan bli solbrent. Spesielt mulen og hvite bein er utsatt, så smør med tilpasset solkrem eller bruk masker som dekker mulen.

Forebyggende og lindrene pleiemidler fra Heimer.

Grønt gress og sommerferie

Stadig færre ridehester går på beite på tradisjonelt vis. De fleste går i sine vante omgivelser, men med mer fri og tilgang til gress. Vårgresset er kraftig kost, og en god tilvenning for magen er viktig. Vårt tilvenningstips er å starte med 15 minutter og øke gradvis over et par uker. Å trappe ned på kraftfôr i takt med at hestene spiser mer gress og har mer fri er også nødvendig for de fleste. Mash er ofte et godt produkt en kan gi litt av hver dag når hesten har fri. Dersom hesten går på dagbeite, anbefaler vi at det gis noen vitaminer og mineraler, gjerne som godbiter eller i form av slikkesteiner. God tilgang på vann og salt er også en selvfølge under deilige sommerdager på beite.