Inspirasjon

Sesongens dekkenfavoritter – slik velger du riktig!

Det er varmere i luften og solfylte dager. Vinterens tykke dekken pakkes endelig bort samtidig som spørsmål rundt hvilket en bør velge fremover dukker opp. Her er våre dekkenfavoritter og beste tips!

Hesten fryser mindre enn du tror

Alfa omega er å bruke et dekken som puster godt for å unngå problemer i pelsen som kløe, mugg og tørr hud.

– Det er viktig å ikke kle på hesten slik vi kler på oss selv. Med andre ord, ikke ha på for tykke dekken. Det er stort sett er varmt og ofte sol i paddockene til hestene, og de blir fort for varme dersom de står med for mye på seg, sier Britt Eva Mauseth, daglig leder hos Rytter’n.

Når du er i tvil

For å finne hestens kroppstemperatur kjenner du bak ved krysset og nede ved hofteleddet. Er du ofte i tvil, kan en dekkensensor være til god hjelp. Spesielt den fra Horseware har vi god erfaring med, da denne også forteller om bevegelsesmønster, samt hvilket dekken som passer til temperaturen ute.

Matchende allsidighet

En stadig økende forespørsel når folk skal kjøpe nytt dekken er kvalitet og enkelhet.

– Dekken med såkalt alt-i-ett-funksjon er populært. Her anbefaler vi liner-systemene som bare blir mer og mer populære, forteller Britt Eva og fortsetter:

– Ja, også vil folk gjerne at det skal matche med grimer og annet tilbehør. At det skal være kvalitet som også ser fresht ut.

Den soleklare favoritten

Britt Eva forteller om et bredt utvalg som dekker alle behov både med tanke på funksjonalitet og estetikk. På spørsmålet om hvilket som er den klare anbefalingen er det allikevel ingen tvil.

– Rytter’n sin soleklare favoritt, det ultimate sommerdekkenet, er selvfølgelig Rambo Summer Series. Her får man alt i ett – softshell som puster godt og er vanntett. Netting på sidene gjør at det er tilstrekkelig med lufting, i tillegg til avtakbar liner som bare sitter over ryggen og avtakbar hals som gir dekkenet dynamikken til å dekke flere behov. Vi elsker dette dekkenet!